Διάλογος Μπαλτάκου-Κασιδιάρη: τα πρώτα συμπεράσματα…

μπαλτάκοςΕίναι η είδηση της ημέρας. Αν δεν την έχετε δει και ακούσει, κάντε το: http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231308256.

Επιτρέψτε μου κάποια πρώτα σχόλια:

1. Ο διάλογος μεταξύ των δύο ανδρών είναι απίστευτα φιλικός. Συνομιλούν χαμηλόφωνα, σχεδόν συνωμοτικά, σαν δυο καλοί φίλοι. Δύο φιλαράκια συνομιλούν. Κι αυτό αποδεικνύει (αυτό που ασφαλώς ήδη ξέραμε) ότι υπάρχουν εντός της ΝΔ γέφυρες προς τη Χρυσή Αυγή — φιλαράκια παλιά, συναγωνιστές και γνώριμοι, που καθιστούν την υπόγεια συνεργασία και επικοινωνία εφικτή.

2. Πού είναι εκείνη η σφοδρότητα του Κασιδιάρη εναντίον της κυβέρνησης και των “προδοτών”; Που είναι η μαγκιά κι ο τσαμπουκάς; Άρα η ρητορική της Χρυσής Αυγής εναντίον της κυβέρνησης, είναι λίγο-πολύ κενό γράμμα. Αν μη τι άλλο, στην κυβέρνηση (την οποία οι χρυσαυγίτες εμφανίζονται να μισούν τόσο βαθιά), υπάρχουν και πρόσωπα “δικά” τους, φιλικά, έτοιμα ακόμα και να καταθέσουν για το αγνό και άμωμο της ΧΑ… Όταν έρθει η ώρα λοιπόν, μπορεί και να τα βρούν μεταξύ τους οι δύο σχηματισμοί (μπορεί όχι ως “Χρυσή Αυγή” και “ΝΔ”, αλλά κάτω από άλλα σχήματα και ονόματα, θα συνασπιστούν οι ίδιοι άνθρωποι…). Στη σκηνή του πολιτικού θεάτρου, η ΧΑ παίζει το έργο του αντισυστημισμού. Τα παρασκήνια αποδεικνύουν ότι τα ‘χει μια χαρά με το σύστημα…

3. Γιατί τότε ο Κασιδιάρης βγάζει τον Μπαλτάκο “στη σέντρα” κατ’ αυτό τον τρόπο; Μα πολύ απλά: η επιβίωση είναι το πιο αρχετυπικό ένστικτο του ανθρώπου (αυτό που τον φέρνει πιο κοντά στο ζωικό βασίλειο). Μπροστά σ’ αυτή, οι φιλίες ξεχνιούντια όσο εύκολα χτίζονται ή και ξανα-χτίζονται. Το θέμα είναι ότι ο Κασιδιάρης δεν καταλαβαίνει ότι η συζήτησή του με τον Μπαλτάκο και συνάμα η μαγνητοσκόπηση και δημοσιοποίησή της, λέει πολλά όχι μόνο για τη ΝΔ, αλλά και για τον ίδιο.

4. Υπάρχουν στοιχεία εναντίον της ΧΑ; Οι εισαγγελείς γνωρίζουν (και δεν θα μου έκανε εντύπωση αν μου έλεγαν ότι υπάρχουν στοιχεία — απ’ όσο έχω ασχοληθεί με τους νεοναζί, είμαι πεπεισμένος ότι είναι αρκούντως φρενοβλαβείς για να προβούν σε διάφορα εγκλήματα). Το ότι ένα φιλαράκι του Κασιδιάρη ισχυρίζεται σε κατ’ ιδίαν συζήτηση ότι δεν υπάρχουν στοιχεία, ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ… Για παράδειγμα, λέει ο Μπαλτάκος ότι κάποιοι “έπεισαν” την Εισαγγελέα ότι η ΧΑ είναι εναντίον του Χριστιανισμού (ενώ τάχα -κατά Μπαλτάκο- δεν είναι). Ε και που το λέει ο Μπαλτάκος, τι σημαίνει; Όλοι ξέρουμε τα ατράνταχτα τεκμήρια που υπάρχουν για το αντιχριστιανικό μένος των χρυσαυγιτών (Μιχαλολιάκου και σπείρας), καθώς και τη δόλια ψευδοευλάβεια με την οποία προσπαθούν να αλιεύσουν ψήφους από αφελείς χριστιανοελληναράδες, σφετεριζόμενοι αφελείς παπάδες και χουντικούς δεσποτάδες.

5. Υπήρξε πίεση προκειμένου να ασκηθεί δίωξη εναντίον της ΧΑ και να αποκομήσει η ΝΔ οφέλη; Τι κάνει “νιάου-νιάου στα κεραμίδια”! Προφανώς και υπήρξε. Είπαμε, η (πολιτική) επιβίωση είναι ένστικτο αρχετυπικό και οι μέθοδοι εξυπηρέτησής του αποτελούν το κοινό γνώρισμα Κασιδιάρη-Σαμαρά. Το πολιτικό ζώον δεν είναι είδος υπό εξαφάνιση˙ προστατεύεται σθεναρά από τους λαούς. Μα η δόλια πολιτική πίεση που ασκήθηκε δεν αποδεικνύει ότι δεν υπήρχε λόγος για τη δίωξη της ΧΑ. Το ότι οι ψαράδες έχουν κέρδος να δολώνουν τα αγκίστρια με σκουλίκια, δεν αναιρεί το γεγονός ότι τα σκουλήκια είναι σιχαμερά…

6. Και τέλος: Άραγε, πόση αηδία βαστάει ακόμα η ψυχούλα μας;

This entry was posted in Εκεί που 'ναι κι οι άλλοι…. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s